Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką szkołę średnią wybraliście i dlaczego ?

Vante7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Tak jak w temacie. Jaką szkołe wybraliście: Liceum/Technikum/Zawodówka oraz dlaczego. Czym się kierowaliście itd.

" Najważniejsze w życiu, to być szczęśliwym "

Opublikowano

Technikum - nie przepadam za nauką, a w Technikum poszedłem na kierunek w którym najlepiej się czuję i się nim interesuje.

Opublikowano

Czy po liceum z maturą, znajdę gdzieś pracę ? Wiadomo, studia też pewnie trzeba. Ale wolę się pouczyć jeszcze trochę.

Opublikowano

Czy po liceum z maturą, znajdę gdzieś pracę ? Wiadomo, studia też pewnie trzeba. Ale wolę się pouczyć jeszcze trochę.

Wszyscy ci powiedzą, że nie. W końcu technikum to raj...

Ja w 3 klasie liceum pracuję w warsztacie rowerowym.

Wszędzie się dostaniesz, nieważne czy po liceum czy technikum. Musisz być tylko zaradny i minimum potrafić :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Ale po technikum, nie zawsze się pracuję w zawodzie, w którym się chce. Ja chce iść do liceum - klasa humanistyczna. Nauczyć się języka, no i pracować lub studia. ;)

Opublikowano

Technikum bo lepiej matura idzie

-informatyka

-teleinformatyka

-mechatronika

dlaczego? Bo jest duze zapotrzebowanie, jesli ktos twierdzi ze jest duzo info i mecha to niech sie zastanowi nad zyciem

Ewentualnie liceum

Mat-fiz-info

Jesli noe dostane sie do technikum,

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

technikum bo po technikum mam tytuł technika a po liceum mam tylko mature.

technikum uczy głównie do zawodu bo np human czy angielski w liceum może być dobry ale np. mat inf to gówno sama matma.

Opublikowano

Ale głupie pierdolenie - "Po liceum mam tylko mature"

Mature zdajesz po to, żeby iść na studia. Nie musisz wcale jej zdawać, możesz skończyć liceum bez matury i otworzyć własny biznes i tyle.

Opublikowano

Początkowo byłam w technikum (organizacja reklamy), ale poziom nauczania przedmiotów zawodowych oraz nauczyciele w tej szkole przyczyniły się do zmiany szkoły na LO. Matura, a później zobaczymy.

Opublikowano

Liceum, bo chce iść na studia. Nie obrażając nikogo, mam większe ambicje niż operator maszyn rolniczych.

Gdyby nie rolnicy i owe maszyny nie miałbyś co jeść, więc daruj sobie takie porównania :>

Opublikowano

Gdyby nie rolnicy i owe maszyny nie miałbyś co jeść, więc daruj sobie takie porównania :>

Ludzie zawsze pracowali na roli, w przemyśle i usługach. Dzięki odpowiedniej dozie ambicji można przykładowo wyrwać się ze środowiska rolnego, pójść na studia i pracować w usługach (na przykład) więc takie porównania są JAK NAJBARDZIEJ na miejscu :*

Opublikowano

Moje zdanie jest takie,że... ludzie z miasta, myślą że na wiosce jest zapie*dol a tak nie jest, ten operator maszyn rolniczych też ma dobrą kase a siedzi na dupie..

Ja wybrałem zawodówke, elektromechanik.

Kierowałem się tym,że znajdę dobre praktyki na których nie ma luzu, trzeba się uczyć i robić wszystko samemu, wtedy najlepiej się naucze, i po tym zawodzie mogę zrobić papiery na robienie instalacji ;)

Śmiejecie się z ludzi którzy skończyli zawodówke a gorsze tumany są w liceum/technikum. :)

Opublikowano

Moje zdanie jest takie,że... ludzie z miasta, myślą że na wiosce jest zapie*dol a tak nie jest, ten operator maszyn rolniczych też ma dobrą kase a siedzi na dupie..

Ja wybrałem zawodówke, elektromechanik.

Kierowałem się tym,że znajdę dobre praktyki na których nie ma luzu, trzeba się uczyć i robić wszystko samemu, wtedy najlepiej się naucze, i po tym zawodzie mogę zrobić papiery na robienie instalacji ;)

Śmiejecie się z ludzi którzy skończyli zawodówke a gorsze tumany są w liceum/technikum. :)

na wiosce można 100k wyciągnąć w wakacje :)

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

Liceum, bo chce iść na studia. Nie obrażając nikogo, mam większe ambicje niż operator maszyn rolniczych.

Sugerowanie, że po twoich studiach będziesz zarabiał więcej lub na równo z operatorem maszyn rolniczych. Studia zapewniają dobrą pracę, ale w krajach gdzie nie kieruje się na nie 2/3 osób.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Ja pierdole,ale mam beke z plebsu co mówi,że wybiera technikum bo chce mieć własny hajs xDDD

Powiedz odrazu,że nie miałeś pkt do liceum,albo po prostu jesteś leniem/nieukiem.

Pewna osoba mówiła mi,że większość osób po technikach nie ma pracy bo za dużo takowych osób jest ;f

Opublikowano

Sugerowanie, że po twoich studiach będziesz zarabiał więcej lub na równo z operatorem maszyn rolniczych. Studia zapewniają dobrą pracę, ale w krajach gdzie nie kieruje się na nie 2/3 osób.

To ja może wyjaśnię stereotyp, którym się posługujesz :)

Studia dają efekty jeśli ZAPIERDALASZ.

Jak pójdziesz na nie, olejesz wykłady i wyjdziesz na trójach to gówno z ciebie będzie nie wykształcony pracownik i skończysz w mcdonaldzie.

Jeśli ZAPIERDALASZ to będziesz miał pracę. Tyle :)

A z technikum można wyjść na trójach, olać szkołę, byleby pozdawać egzaminy. To samo z zawodówką.

Do licem/ na studia idziesz jeśli jesteś gotów ZAPIERDALAĆ, jak chcesz mieć lekką naukę to idziesz do technikum/zawodówka...

Opublikowano

Nie wiem, ale na pewno znajdzie się gdzieś pracę po liceum. Ja wiem, że osoby po technikum ( większość ) nie pracuje w swoim zawodzie :)

Opublikowano

Nie wiem, ale na pewno znajdzie się gdzieś pracę po liceum. Ja wiem, że osoby po technikum ( większość ) nie pracuje w swoim zawodzie :)

Tłumacząc to podam taki hipotetyczny scenariusz.

Mamy 70000-czne miasto. Co roku technikum wypuszcza z siebie kolejnych absolwentów, oczywiście większość nie znajdzie pracy w rodzimym mieście bo pracują tam już poprzednie roczniki. Wyjeżdżają więc do większych miast. 0 znajomości, wszystko od nowa i to wśród ogromnej konkurencji (takich ludzi jest mnóstwo). Gdzie on niby ma znaleźć DOBRĄ pracę z tym swoim technikiem?

A dla przykładu po architekturze na studiach masz pełne wykształcenie, zakładasz własną działalność jako architekt i zarabiasz krocie. Dlaczego? Domy zawsze będzie się budować a trzeba je zaprojektować. Im bogatszy klient, tym lepszy architekt potrzebny, tym większa płaca :)

Czekam na hejt :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...